Skoraj na vsakem koraku najdemo zaščitna oblačila, ki nas varujejo pri delu ali na kakšnih izletihSkoraj na vsakem koraku najdemo zaščitna oblačila, ki nas varujejo pri delu ali na kakšnih izletih

Kadarkoli pridem k prijateljici domov, zaščitna oblačila od njenega moža kar ležijo povsod po stanovanju. Sicer je ona vseeno bolj pedantna in običajno pridem na obisk proti koncu tedna, zato je njeno stanovanje bolj razmetano kakor po navadi, saj imata oba kar dolge službe.

Otrok nimata, imata pa nekaj živali, ki so zelo lepo vzgojene, ampak tudi navihane. Ravno zadnjič se jima je pripetilo, da je njenemu možu psička pogrizla zaščitna oblačila tako, da niso bila popravljiva. Kolikor vem, se jim to še ni zgodilo, zato mi je bilo toliko bolj čudno. To, da zelo zaščitna oblačila dostikrat postanejo njihova postelja, ko so sveže oprana, ni nič novega, saj je njen mož pogosto jezen, ko pride v službo poln dlak. Sicer mu je kupila tiste lepljive valjarčke, da si jih lahko odstrani, vendar mu gre vseeno na živce, ko se mora s tem ukvarjati. So pa vsekakor prisrčna družinica z veliko zabave in posrečenih trenutkov.

Imam pa zelo veliko spoštovanje. Po poklicu je gozdar, zato tudi potrebuje zaščitna oblačila, da ga varujejo, saj je pogosto izpostavljen nevarnostim. Kadarkoli govori o tem, kaj je počel tisti dan v službi, kar gledam začudeno, ali je to res mogoče. Priznam, da si ne bi upala česa takega opravljati za poklic. Sama sem popolnoma zadovoljna s svojim delom, ki ne zahteva veliko fizičnega dela in ni izpostavljeno nevarnostim, kljub temu da verjamem, da adrenalin pripomore k razburljivemu življenju.

Sama si raje adrenalin poiščem kje drugje, kjer je bolj varno in manj težko. Grem na kakšen rafting recimo. Lansko poletje sem bila na takšnem adrenalinskem izletu s sodelavci in je bilo razburljivo, tudi malce nevarno, ampak glede na to, da bilo enkratno nisem imela s tem težav. Smo pa tudi mi takrat imeli zaščitna oblačila, zaradi varnosti, če bi se karkoli pripetilo, a na srečo se ni.