Dekoracija oken, kot so plise zavese, ustreza tudi zelo zahtevnim okusom za dekoracijo domaDekoracija oken, kot so plise zavese, ustreza tudi zelo zahtevnim okusom za dekoracijo doma

Pred kratkim so bile plise zavese zelo velik del pogovorov z mojo najljubšo prijateljico. Imam jo zelo rada in skupaj lahko počneva mnogo obema priljubljenih stvari, pa vendar moram priznati, da včasih zna tudi zakomplicirati vse tja v nedogled. Pred kratkim se je namreč odločila, da bo svoje stanovanje preuredila. Poleg vsega kar je menjavala pa sej najbolj zataknilo pri spremembi senčil za okna. Imela je namreč notranje žaluzije, ki ji niso bile več všeč. In tam, se je vse začelo. Ali bi se odločila za zunanje žaluzije ali, za plise zavese ali pa za klasične zavese.

Ker sva ena drugi vedno najboljša podpora, sem seveda morala na ta pohod odločanja in izbire seveda z njo. Prva izbira, ki sva jo pregledali, so bile plise zavese in na moje presenečenje sem ugotovila, da praktično nisem imela čisto nobenega znanja, kaj to je, kako je videti ter kaj vse omogoča. Torej plise zavese lahko izbirate v barvah kakršnih koli si zamislite. Kar je odlična alternativa žaluzijam, saj so običajno le monotonih barv.

Glede na to, da bodo plise zavese znotraj stanovanja, je v resnici to čudovit podatek, saj lahko te zavese barvno uskladimo z notranjostjo. Takšne zavese imajo tudi funkcijo noč-dan, saj vam omogočajo uporabo zatemnitvenega platna ponoči in pol prosojnega platna podnevi. V resnici podobno kakor klasične zavese, da imajo bolj minimalističen pridih in se izognejo najbolj tečnemu delu pri klasičnih zavesah, ki je pranje in vzdrževanje. Ker je okus moje prijateljice bolj prefinjen, bi zavese, ki bi jih imela v stanovanju, morale segati do tal, kar bi pa verjetno pomenilo pogostejše pranje. Seveda mi obisk in pregled monotonih žaluzij in neskončne izbire zaves tako v dimenzijah in barvah ni ušel in sem na ta račun še tri dni hodila naokoli in pomagala pri primerjavah. Pa vendarle se je dan po tem odločila, da bodo plise zavese vsekakor najboljša izbira za njo.

Prijateljica ima po skoraj mesecu dni nove plise zavese v sveže obnovljenem stanovanju, jaz pa lahko do nadaljnjega uživam s prijateljico na klepetih in druženjih, brez obsežnih svetovanj.