Mojo suho kožo brez življenja je rešilo karitejevo maslo v dobrem mesecu dniMojo suho kožo brez življenja je rešilo karitejevo maslo v dobrem mesecu dni

Moj običajni losjon za telo je nadomestilo karitejevo maslo, saj sem prišla do ugotovitve, da moja koža potrebuje nekaj več. Prišlo je obdobje, ko je bila moja koža vedno bolj suha in manj elastična. Losjoni, ki sem jih imela, niso več pomagali dovolj. Hitro so se vpili in koža je bila zopet suha. Lahko bi se praktično mazala z njimi vsako uro.

Pila sem dovolj tekočine, vode zagotove dva do tri litre. Zaužila sem tudi dovolj sadja in zelenjave tako, da to ne bi smel biti problem. Moja koža je potrebovala več. Potem sem pa slišala za karitejevo maslo in odločila sem se, da grem na lov za najboljšim izdelke ter poizkusim, ali bo morda to delovalo. 

Res sem hitro našla zelo dobro karitejevo maslo in seveda z uporabo pričela še isti dan. Presenečena, da karitejevo maslo naredi tako zelo hitro izjemno mehko kožo, me je seveda zanimalo, kaj lahko naredi v daljšem času uporabe. Prve dni mi je koža maslo, kar posrkalo vase, ampak je vseeno ostala dolgo časa mehka in prožna. Po kakšnem tednu pa sem ugotovila, da je treba karitejevo maslo nanašati vedno manj na kožo, ker ga počasneje vpija. In tudi čutila sem, da je koža vedno mehkejša in, da že dolgo nisem imela tako mehke po tem, ko sem se nazadnje namazala s čim pred več urami.

Minil je dober mesec in moja koža je prerojena. Mehka, sijoča, prožna, vse kar že dolgo nisem otipala in za vse to je odgovorno karitejevo maslo, ki je moji koži res pomagalo. Iskreno sem zelo dvomila, da bo kakšna razlika, saj sem pred tem preizkusila kar nekaj izdelkov, ki pa niso dali nekih rezultatov. Ampak ta razlika je vsekakor opazna in zelo sem navdušena. Po tolikšnem času mi tudi ni treba karitejevo maslo nanašati v količinah kakor na začetku, saj ga moja koža sedaj ne potrebuje več toliko kakor na začetku.