Oblikovanje telesa in telovadba z utežmiOblikovanje telesa in telovadba z utežmi

Prišel je čas, ko se lahko ponovno vrnem v fitnes. Nekaj časa nisem mogel, ker sem imel druge obveznosti. Noro sem pogrešal oblikovanje telesa s pomočjo uteži. Od nekdaj sem se ukvarjal s športom in sedaj, ko se nekaj časa nisem, mi prav nič na meni ni več odgovarjalo. Ne vem, kako bi opisal ta občutek, a ko sem se pogledal v ogledalo, si enostavno nisem bil všeč.

Lahko sem šel do frizerja in ni bilo takšne frizure v kateri bi si bil všeč, lahko sem si šel kupit novo jakno, hlače, vse to je bilo zaman, da bi se dobro počutil. Kmalu sem spoznal, da potrebujem fitnes in oblikovanje telesa, ker to me osrečuje in tukaj se počutim domač.

S kakšnim veseljem sem si spet kupil mesečno karto, lahko bi bila ne vem, koliko, ko bi si jo kupil, ker sem vedel, da je to moj kraj, kjer se počutim dobro. Sam vem, da uteži vplivajo na oblikovanje telesa in točno vem, kaj potrebujem jaz, poznam vaje, poznam vaje, poznam uteži, vsega sem navajen.

Doma sem telovadil, včasih sem šel tekat, ukvarjal sem se z otroki, ko smo se skupaj zunaj igrali, a to ni bilo to, kar sem potreboval jaz, moje oblikovanje telesa je potekalo v fitnes centru in nikjer drugje, doma ni bilo te volje, ni bilo uteži.

Meni oblikovanje telesa pomeni ogromno, nič mi ne pomeni, če se športam in ne vem, katera mišica deluje. Očitno sem navajen takih treningov in zakaj bi spreminjal svoje navade, če se počutim od njih dobro. Vsak človek si izbira hobije in športne aktivnosti, tako imam jaz najraje fitnes, ker se mi tako zdi, da želeno oblikovanje telesa najlažje dosežem. Je pa res, da je vsak šport specifičen in dober. Vse, kar je povezano z gibanjem, je dobrodošlo in koristno.